Spoedgevallen

Wat is een spoedgeval?

Niet alle klachten en problemen vallen onder de noemer “spoedgeval”. Een uitgevallen vulling, losse (nood-)kronen of -bruggen zijn geen spoedgevallen.

Onhoudbare kiespijn, een uitgeslagen of afgebroken tand door een ongeval of een nabloeding na tandheelkundige behandeling vallen echter wél onder de spoedgevallenregeling.

Het gaat hier dus in principe om klachten waarvan de behandeling redelijkerwijs niet tot de volgende dag of tot na het weekend uitgesteld kan worden. Bij een uitgeslagen of afgebroken tand is het belangrijk dat men binnen 2 uur na het ongeval arriveert bij de tandarts. Na deze periode is het niet meer mogelijk om de tand terug te plaatsen.

Alleen voor onze patiënten geldt de volgende regeling: tijdens openingsuren kunt u altijd bellen naar onze praktijk, bel bij voorkeur zo vroeg mogelijk, u zult dan meestal nog dezelfde dag geholpen worden. ’s Avonds, in het weekend en tijdens vakanties kunt u bellen naar de praktijk. U zult dan de telefoonbeantwoorder van de praktijk horen. Luister naar het gehele bericht. Hierop wordt het telefoonnummer van de dienstdoende tandarts vermeld.